Afspraak maken

Wil jij nooit meer scheren, epileren, waxen of harsen?

Onze IPL behandelingen helpen jou van ongewenste haargroei af!

Veel vrouwen hebben last van overbeharing in de bikinilijn of op oksels en benen. Ook mannen ervaren dit vaak op de borst of rug. Het weghalen van deze haren door middel van scheren, epileren, waxen of harsen kost veel tijd en moeite. Bovendien zorgt dit in veel gevallen voor stoppels, een geïrriteerde huid of rode scheerbultjes. Een IPL behandeling binnen ons instituut is daarom dé oplossing voor definitief ontharen. Doordat wij werken met Nederlandse apparatuur en de laatste ontharingstechnieken helpen wij jou 100% veilig af van overbeharing, ongewenste haren en ingegroeide haartjes.

Intakegesprek

In een intakegesprek bespreken we alle algemene informatie over de behandeling met jou. We kijken naar jouw huid en bepalen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor de gewenste zone of zones. Ook geven we adviezen over de voor- en nazorg tijdens de periode dat je de behandeling uitvoert.

De behandeling

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een methode om ongewenste haargroei langdurig en aanzienlijk te verminderen en/of zelfs definitief te verwijderen. Bij een IPL-behandeling zorgt de warmte van intensieve lichtflitsen voor het vernietigen van het pigment in de haarzakjes en haarwortels. Hierdoor stopt de haargroeicyclus met als resultaat dat op de behandelde zones ongewenste haartjes niet meer terug groeien.

De behandeling heeft geen hersteltijd, waardoor je direct na de behandeling jouw dagelijkse werkzaamheden kan voortzetten. In de periode tussen de behandelingen mag je de haartjes knippen of scheren. Het is niet toegestaan om de haren te harsen, waxen, epileren, bleken of op andere wijze verwijderd worden. Hierdoor worden haartjes namelijk niet definitief verwijderd en worden zij in een zogeheten ‘rustfase’ gebracht. De behandeling slaat in dit geval minder goed aan.

Frequentie van de behandeling

De behandeling vindt één keer per 6 à 8 weken plaats. Naarmate periode van behandelen / behandelingen / kuur vordert, wordt de frequentie verlaagd tot één keer per 8 à 10 weken. Na ongeveer drie tot vier behandelingen is de vermindering van de haargroei duidelijk zichtbaar. Dit heeft te maken met de groeicyclus van haren. Na ongeveer drie tot vier behandelingen is de vermindering van de haargroei duidelijk zichtbaar.

Onze IPL behandelingen geven een langdurige verminderen van de haargroei. De gehele beharing op de gewenste zone kan nooit in één behandeling permanent verwijderd worden. Dit komt omdat haargroei plaatsvindt in verschillende fases: de groeifase, overgangsfase en rustfase. De haartjes die zich in de groeifase bevinden, worden tijdens het moment van behandelen vernietigd en blijven definitief weg. Omdat slechts een deel van de zichtbare haartjes zich bevindt in deze groeifase zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Na de behandeling blijven donsharen achter en deze kunnen zich, onder invloed van hormonen, zwangerschap of medicatie, ontwikkelen tot nieuwe volwassen haren. Deze opnieuw ontwikkelde haren kunnen weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of behouden.

Onze IPL apparatuur

We maken gebruik van medisch gecertificeerde apparatuur van het Nederlandse bedrijf MedCos. Hierdoor kunnen wij 100% veiligheid en effectiviteit garanderen voor onze behandelingen tegen ongewenste haargroei.

Ervaringen van onze klanten

Floor Schoenmakers

Ik had al jaren last van vervelende bultjes na het scheren en dit was ik beu. Door een vriendin werd ik enthousiast gemaakt om IPL (definitief ontharen) te proberen. Sinds begin dit jaar ben ik hiermee begonnen bij Mooi4me. Na 3 behandelingen merkte ik al resultaat. Vooral mijn rode vervelende bultjes werden een stuk minder, en er begonnen al plekjes zonder haargroei te ontstaan. De behandeling is niet geheel gevoelloos, maar voor dit mooie resultaat heb ik het zeker over! Na de behandeling wordt er met een koelinggel op de behandelde plek gesmeerd, dit doe ik zelf thuis ook waardoor het branderige gevoel meestal snel wegtrekt. Voor het eindresultaat ben je wel een paar maandjes onderweg, maar het is het zeker waard. Mooi4me is een fijne praktijk, waar ik me altijd welkom voel. Er is een gemoedelijke sfeer. Liz is degene die mij behandelt, altijd in voor een praatje en legt goed uit wat het inhoudt en wat ze gaat doen. Ik raad deze behandeling zeker aan!

Prijzen

Zone S

Kies uit de volgende gebieden:

Of bovenlip
Of bikinilijn smal
Of kin
Of teen
Of voet
Of bilnaad
Of wenkbrauwen
Of navelstreepje
NU:
€125,00 voor 5 behandelingen
€199,00 voor 10 behandelingen

Zone M

Kies uit de volgende gebieden:

Of gezicht
Of oksels
Of onderarmen
Of schaamstreek
Of schouders
Of borst
NU:

€149,00 voor 5 behandelingen
€249,00 voor 10 behandelingen

Zone L

Kies uit de volgende gebieden:

Of onderbenen
Of bovenbenen
Of buik en borst
Of hele armen
Of onderrug
Of bovenrug en schouders
NU:

€249,00 voor 5 behandelingen
€349,00 voor 10 behandelingen

Zone XL

Kies uit de volgende gebieden:

Of hele benen
Of hele rug
NU:

€299,00 voor 5 behandelingen
€475,00 voor 10 behandelingen

Afspraak maken?

Een afspraak kan per telefoon of via onze online agenda

Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

0486 - 43 60 11

Kan ik bij een eerste intake voor IPL direct behandeld worden?

Het is mogelijk om bij een eerste intake direct behandeld te worden, mits de haren op de gewenste zone geschoren zijn tot stoppeltjes. 

Hoeveel IPL-behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de dikte van de haren, de kleur van de haren en de hoeveelheid haren die uit één haarzakje groeien. Tijdens het gratis intakegesprek wordt het aantal behandelingen bepaald.

Mag ik tussen de IPL-behandelingen in scheren, waxen of epileren?

Tussen de behandelingen mag je de haren knippen of scheren. Het is niet toegestaan om de haren te harsen, waxen, epileren, bleken of op andere wijze te verwijderen. Hierdoor worden haartjes namelijk niet definitief verwijderd en worden zij in een zogeheten ‘rustfase’ gebracht. De behandeling slaat in dit geval minder goed aan.

Is de IPL-behandeling pijnlijk?

De behandeling voelt aan als een klein prikje. In het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Echter zijn sommige zones (bijv. schaamstreek) gevoeliger dan andere zones (onderbenen).

Is de IPL-behandeling veilig?

We maken gebruik van medisch gecertificeerde apparatuur van het Nederlandse bedrijf MedCos. Hierdoor kunnen wij 100% veiligheid en effectiviteit garanderen voor onze behandelingen tegen ongewenste haargroei.

Is een IPL-behandeling op ieder lichaamsdeel uit te voeren?

IPL is op ieder lichaamsgedeelte waar haargroei zit uit te voeren.

Is een IPL-behandeling geschikt voor alle huidtypen?

IPL behandelingen zijn niet toepasbaar op rode, witte of grijze haren. IPL is minder geschikt voor negroïde huidskleuren door het aanwezige pigment in de huid.

Is het toegestaan om een IPL-behandeling te ondergaan als ik zwanger ben?

Wij behandelen geen zwangere vrouwen. Dit heeft te maken met de onvoorspelbare hormoonhuishouding, waardoor de haargroei sterk beïnvloed wordt.

Kan ik een IPL-behandeling ondergaan op zones met tatoeages?

De zone is behandelbaar. Echter betekent dit wel dat er om de tatoeage heen wordt behandeld. Dit heeft te maken met het pigment in de huid door de tatoeage.

Kan ik meerdere zones in één IPL-behandeling laten behandelen?

Ja, zeker! We kunnen meerdere zones (bijvoorbeeld bovenlip en bikinilijn) in één afspraak behandelen.