Afspraak maken

Heb je last van overbeharing in het gezicht?

Definitief af van ongewenste haargroei met IPL!

Veel vrouwen hebben last van ongewenste haren in het gelaat of de kin, hals, wangen en kaak. Het weghalen van deze haren met een pincet, scheermes of ontharingsmiddel is een tijdrovende bezigheid. Ook heeft deze ongewenste haargroei vaak invloed op het zelfvertrouwen. Doordat wij werken met Nederlandse apparatuur en de laatste ontharingstechnieken helpen wij jou 100% veilig af van overbeharing, ongewenste haren en ingegroeide haartjes in het gezicht.

Intakegesprek

In een intakegesprek bespreken we alle algemene informatie over de behandeling met jou. We kijken naar jouw huid en bepalen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor de gewenste zone of zones. Ook geven we adviezen over de voor- en nazorg tijdens de periode dat je de behandeling uitvoert.

De behandeling

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een methode om ongewenste haargroei langdurig en aanzienlijk te verminderen en/of zelfs definitief te verwijderen. Bij een IPL-behandeling zorgt de warmte van intensieve lichtflitsen voor het vernietigen van het pigment in de haarzakjes en haarwortels. Hierdoor stopt de haargroeicyclus met als resultaat dat op de behandelde zones ongewenste haartjes niet meer terug groeien.

De behandeling heeft geen hersteltijd, waardoor je direct na de behandeling jouw dagelijkse werkzaamheden kan voortzetten. In de periode tussen de behandelingen mag je de haartjes knippen of scheren. Het is niet toegestaan om de haren te harsen, waxen, epileren, bleken of op andere wijze verwijderd worden. Hierdoor worden haartjes namelijk niet definitief verwijderd en worden zij in een zogeheten ‘rustfase’ gebracht. De behandeling slaat in dit geval minder goed aan.

Frequentie van de behandeling

De behandeling in het gelaat vindt één keer per 4 à 5 weken plaats. Naarmate periode van behandelen / behandelingen / kuur vordert, wordt de frequentie verlaagd tot één keer per 6 à 8 weken. Na ongeveer drie tot vier behandelingen is de vermindering van de haargroei duidelijk zichtbaar. Dit heeft te maken met de groeicyclus van haren. 

Onze IPL behandelingen geven een langdurige vermindering van de haargroei. De gehele beharing op de gewenste zone kan nooit in één behandeling permanent verwijderd worden. Dit komt omdat haargroei plaatsvindt in verschillende fases: de groeifase, overgangsfase en rustfase. De haartjes die zich in de groeifase bevinden, worden tijdens het moment van behandelen vernietigd en blijven definitief weg. Omdat slechts een deel van de zichtbare haartjes zich bevindt in deze groeifase zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Na de behandeling blijven donsharen achter en deze kunnen zich, onder invloed van hormonen, zwangerschap of medicatie, ontwikkelen tot nieuwe volwassen haren. Deze opnieuw ontwikkelde haren kunnen weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of behouden.

Onze IPL apparatuur

We maken gebruik van medisch gecertificeerde apparatuur van het Nederlandse bedrijf MedCos. Hierdoor kunnen wij 100% veiligheid en effectiviteit garanderen voor onze behandelingen tegen ongewenste haargroei.

Prijzen

Zone S

Kies uit de volgende gebieden:

Of bovenlip
 
Of bikinilijn smal  
Of kin  
Of teen  
Of voet  
Of bilnaad  
Of wenkbrauwen  
Of navelstreepje  
NU:
€75,00 voor 5 behandelingen
€125,00 voor 10 behandelingen

Zone M

Kies uit de volgende gebieden:

Of gezicht
Of oksels
Of onderarmen
Of schaamstreek
Of schouders
Of borst
NU: 
€99,00 voor 5 behandelingen
€150,00 voor 10 behandelingen

Zone L

Kies uit de volgende gebieden:

Of onderbenen
Of bovenbenen
Of buik en borst
Of hele armen
Of onderrug
Of bovenrug en schouders
NU:

€150,00 voor 5 behandelingen
€250,00 voor 10 behandelingen

Zone XL

Kies uit de volgende gebieden:

Of hele benen
Of hele rug
NU:

€220,00 voor 5 behandelingen
€375,00 voor 10 behandelingen

Afspraak maken?

Een afspraak kan per telefoon of
via onze online agenda

Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

0486 - 43 60 11

Kan ik bij een eerste intake voor IPL direct behandeld worden?

Het is mogelijk om bij een eerste intake direct behandeld te worden, mits de haren op de gewenste zone geschoren zijn tot stoppeltjes. 

Hoeveel IPL-behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de dikte van de haren, de kleur van de haren en de hoeveelheid haren die uit één haarzakje groeien. Tijdens het gratis intakegesprek wordt het aantal behandelingen bepaald.

Mag ik tussen de IPL-behandelingen in scheren, waxen of epileren?

Tussen de behandelingen mag je de haren knippen of scheren. Het is niet toegestaan om de haren te harsen, waxen, epileren, bleken of op andere wijze te verwijderen. Hierdoor worden haartjes namelijk niet definitief verwijderd en worden zij in een zogeheten ‘rustfase’ gebracht. De behandeling slaat in dit geval minder goed aan.

Is de IPL-behandeling pijnlijk?

De behandeling voelt aan als een klein prikje. In het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Echter zijn sommige zones (bijv. schaamstreek) gevoeliger dan andere zones (onderbenen).

Is de IPL-behandeling veilig?

We maken gebruik van medisch gecertificeerde apparatuur van het Nederlandse bedrijf MedCos. Hierdoor kunnen wij 100% veiligheid en effectiviteit garanderen voor onze behandelingen tegen ongewenste haargroei.

Is een IPL-behandeling op ieder lichaamsdeel uit te voeren?

IPL is op ieder lichaamsgedeelte waar haargroei zit uit te voeren.

Is een IPL-behandeling geschikt voor alle huidtypen?

IPL behandelingen zijn niet toepasbaar op rode, witte of grijze haren. IPL is minder geschikt voor negroïde huidskleuren door het aanwezige pigment in de huid.

Is het toegestaan om een IPL-behandeling te ondergaan als ik zwanger ben?

Wij behandelen geen zwangere vrouwen. Dit heeft te maken met de onvoorspelbare hormoonhuishouding, waardoor de haargroei sterk beïnvloed wordt.

Kan ik een IPL-behandeling ondergaan op zones met tatoeages?

De zone is behandelbaar. Echter betekent dit wel dat er om de tatoeage heen wordt behandeld. Dit heeft te maken met het pigment in de huid door de tatoeage.

Kan ik meerdere zones in één IPL-behandeling laten behandelen?

Ja, zeker! We kunnen meerdere zones (bijvoorbeeld bovenlip en bikinilijn) in één afspraak behandelen.