Afspraak maken

Ben jij ontevreden over je figuur wanneer je in de spiegel kijkt?

Persoonlijk en deskundige begeleiding op het gebied van voeding en sport!

"Ik weet niet meer hoe ik nog kan afvallen. Niks werkt! Het lukt gewoon niet meer.” Dit is een veelgehoorde opmerking. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jou het niet meer lukt om af te vallen. Els (voedingscoach en natuurgeneeskundig therapeut) heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het coachen van mensen naar een gezond gewicht (zowel ondergewicht als overgewicht). We hebben verschillende manieren om jou te helpen met verliezen van gewicht, zoals, het aanleren van een gezond voedingspatroon , het volgen van een eiwitdeet van Sanaslank, of een combinatie daarvan. 


Daarnaast bieden we verschillende bodybehandelingen aan om je silhouet te verbeteren, zoals oa. Contrast-cryobehandelingen voor vetrandjes op buik en bovenbenen of cellulitebehandelingen op benen. Ook bodyshape behandelingen worden veel uitgevoerd voor versteviging van spieren en afvoer van vocht middels drainage. Al deze behandelingen kunnen gecombineerd worden met voedingsadvies om jouw kilo’s kwijt te raken.


In een gratis intake kijken we samen wat bij jou past. We motiveren, stimuleren en enthousiasmeren!

BATC beroepsregistratie nummer: BR- 002687
Klacht-tuchtrechtnummer: 1710.2278

Voedingsadvies bij afvallen

Wil jij gezondere keuzes maken in je huidige voeding maar weet je niet precies hoe? Dan is voedingsbegeleiding passend voor jou. Na het invullen van een eetdagboekje krijg je advies en bespreken we welke voedingsmiddelen je het beste kunt kiezen. Je gaat een traject van 8 weken in, waarbij je elke week gewogen wordt op een impedantie weegschaal. Hiermee meten we jouw vet-, vocht- en spiermassa en jouw huidige BMI. In 6 gesprekken bespreken we jouw voortgang. Hierbij kunnen er ook een aantal thema’s aan bod komen zoals keuzes maken bij uiteten of feestjes, mentale belemmeringen opheffen of hoe jij jezelf gemotiveerd kunt houden.

We maken gebruik van diverse behandelmethodes oa kinesiologie om spanning op te heffen of RET (Relationele Emotionele Therapie) om emotionele blokkades te herkennen en ermee om leren gaan.

Resultaat bij dit traject: gemiddeld 0,5 kg gewichtsverlies per week.

 

Voedingsbegeleiding bij koolhydraatarm eten

Als je wat sneller wil afvallen dan normaal, kun je ook kiezen voor een voedingspatroon dat koolhydraatarmer is dan normaal. Bij deze keuze wordt er ook een eetdagboekje ingevuld en zullen de aanpassingen in je voedingspatroon vooral bestaan uit eiwitrijke tussendoortjes en een eiwitrijk ontbijt en lunch. Hierin krijg je ook advies. De voedingsmiddelen die je gebruikt kunnen allemaal in de supermarkt aangeschaft worden en het hele gezin kan hier gewoon aan meedoen. We gaan een traject van 8 weken in, waarbij je elke week gewogen wordt en we in een  kort gesprek je voortgang bespreken. 

We maken gebruik van diverse behandelmethodes oa kinesiologie om spanning op te heffen of RET (Relationele Emotionele Therapie) om emotionele blokkades te herkennen en ermee om leren gaan.

Resultaat bij dit traject: gemiddeld 0,8 kg gewichtsverlies per week.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze, oftewel een complementaire geneeswijze. Dat betekent dat het een geneeswijze is die een reguliere behandeling aanvult. 

Binnen een behandeling kunnen we ervoor kiezen een spiertest uit te voeren. Dit doen we door een zachte druk uit te oefenen op verschillende spieren, hierdoor  onbalansen zichtbaar worden. Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

 

Wat is RET?

Relationele Emotionele Therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Het uitgangspunt is dat niet de gebeurtenis zelf de oorzaak is van psychische klachten, maar de interpretatie van die gebeurtenis door de cliënt. 

Tijdens de behandeling bij voeding zal RET bijna altijd gebruikt worden, om onderliggende problemen, gedachtstromen te verduidelijken en om te buigen naar bruikbare gedachten. Irrationele, ondermijnende gedachten worden losgelaten en daarvoor in de plaats komen helpende gedachten. 

 

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen voor een holistische benadering. De diagnose en behandeling worden vastgesteld als de vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen.

  1. Energie: zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaatsvinden. Eerste prioriteit is om ervoor te zorgen dat je voldoende energie hebt en dat deze energie in evenwicht is.
  2. Prikkeloverdracht: via de hersenen worden prikkels via je zenuwstelsel naar de rest van het lichaam gestuurd. Maar ook andersom: je zenuwbaan is 'de telefoonlijn' van je lichaam. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.
  3. Drainage: ons lichaam heeft met regelmaat te maken met overbelasting door afvalstoffen. Meestal is het lichaam zelf in staat dit uit te scheiden maar soms is extra hulp nodig. Te veel afvalstoffen houden namelijk de opname van goede stoffen tegen.
  4. Voeding: je lichaam kan niet zonder brandstoffen. Dit zijn de belangrijkste componenten voor een gezond lichaam en sterke geest. 
  5. Geestelijk welzijn: alle voorgaande principes beïnvloeden ook de emotionele en mentale aspecten van jouw gezondheid. Bewustzijn van bellemmerende denk- en gedragspatronen en dit op een gezonde manier doorbreken, is nodig voor mogelijk herstel en balans in de toekomst.

Ervaringen van onze klanten

Jeannette Verbrugge

Tja en dan zit je ineens in de overgang en vliegen de kilo's eraan ondanks dat je niks veranderd aan je, toch al strakke kaloriearme, eetpatroon. Via FB zag ik een advertentie voor bodysculpting het verstrakken van probleem zones, nou die had ik. Dit wilde ik en dus snel contact gelegd met mooi4me. Els vertelde wel dat, de kilo's die ik was aangekomen, hiermee niet zou weghalen maar alleen de huid zal verstrakken. Ze stelde voor één week een eiwit dieet te doen om te kijken of mijn lichaam niet "op slot' zat. Nou ja pfff nog een dieet, "eet toch al zo gezond" dacht ik! Maar ja ik had wel het vertrouwen in wat Els vertelde en wilde het wel een week proberen. Na de eerste week bleek dat ik 2.5 kilo was afgevallen, hoe gaaf! Het gaf mij de moed om door te gaan met dit dieet. Na 9 weken was ik 12 kilo kwijt waarvan alleen al 9 kilo vet was! Zo blij met het resultaat, voor mij duidelijk dat niet elk dieet passend is voor iedereen. Ik heb mij 100% aan het dieet gehouden en geen moment echt honger gehad. Dankzij de duidelijke uitleg van Els zonder enkele loze beloftes, zo heerlijk open en eerlijk persoon. Ik heb me vanaf het begin serieus genomen gevoeld! Ze waren zo positief en blij voor mij wat mij weer motiveerde. Bedankt topper van Mooi4me!

Monique, 51

Al langere tijd wist ik dat het roer om moest, maar ik had een stok achter de deur nodig. De kilo's waren de laatste twee jaar heel stiekem aangekomen en ik zat letterlijk en figuurlijk niet meer lekker in mijn vel. Ik sport nu 2x in de week in een warmtecabine bij Mooi4me en ik merk al een enorm verschil. Het gewicht wordt minder, de centimeters gaan op de probleemgebieden eraf en broeken die niet meer pasten, kunnen nu weer aan. Door een flinke val was ik bang dat ik een tijd uit de running zou zijn, maar ook daar wordt omheen gewerkt en de worden de oefeningen dusdanig aangepast dat je toch lekker door kunt trainen. Ik ben dus helemaal blij met Mooi4me. Zij zijn voor mij net dat zetje wat ik nodig had en heb. Een super leuk, hartelijk maar ook professioneel team. Een echt aanrader!

Prijzen

Prijzen van onze behandelingen

Voedingsbegeleiding (traject 1) €240,00
Voedingsbegeleiding koolhydraatarm (traject 2) €240,00 excl. eiwitproducten
Sanaslank dieet (traject 3) incl. boek €375,00
   

Afspraak maken?

Een afspraak kan per telefoon of via onze online agenda